TTOTT Design: Waar Duurzaamheid en Stadsgeschiedenis Samenkomen

Picture of Marco van Ham

Marco van Ham

TTOTT Design

Een stukje van het iconische Rotterdam in je woonkamer? Dat is precies wat TTOTT Design mogelijk maakt. Het bedrijf transformeert restmateriaal van bekende Rotterdamse iconen tot stijlvolle interieurproducten. Of het nu gaat om materialen die vrijkomen bij renovaties of sloop, TTOTT zorgt ervoor dat ze een nieuw leven krijgen. In plaats van in de afvalcontainer te belanden, worden deze materialen omgetoverd tot unieke stukken die een bijzondere plaats vinden in de huizen van zowel Rotterdammers als mensen daarbuiten. Zo verbindt TTOTT Design duurzaamheid met een liefde voor Rotterdam en biedt het een unieke manier om de lokale historie te koesteren.

Het verhaal van oprichtster Linda Post:

Linda Post, de drijvende kracht achter TTOTT Design, heeft haar creativiteit, passie voor unieke materialen en liefde voor Rotterdam samengebracht in dit unieke concept. Sinds de oprichting in januari 2016, samen met haar partner Leon Roozen, heeft Linda icoon na icoon getransformeerd tot betekenisvolle interieurproducten. Haar avontuur begon met een simpele fascinatie voor materialen die anderen als afval zagen, maar waar zij de schoonheid en het potentieel van inzag. Door positieve reacties op haar werk, werd Linda gemotiveerd om haar ideeën verder uit te werken, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van TTOTT Design. Met deze onderneming streeft ze naar het behoud van het bijzondere materiaal van Rotterdam en geeft ze lokaal erfgoed een nieuw, tastbaar leven.

Een kijkje in de unieke, historische en emotionele waarde van de producten van TTOTT:

De producten van TTOTT Design zijn niet zomaar objecten; ze zijn fragmenten van Rotterdam’s rijke historie. Elk stuk vertelt een verhaal, gered van de vergetelheid en getransformeerd in iets nieuws. De historische waarde is verweven met het materiaal, terwijl de emotionele waarde ontstaat uit de persoonlijke connecties die mensen hebben met de stad. Het unieke karakter komt voort uit het creatieve hergebruik van materialen, die elk een eigen achtergrond en verhaal hebben. TTOTT’s producten zijn een samensmelting van duurzaamheid, historie en lokale trots, die een diepe indruk achterlaten bij zowel de inwoners van Rotterdam als liefhebbers van uniek design.

Enkele bekende projecten en samenwerkingen van TTOTT met lokale ondernemers:

 1. Maastunnel Project:
  • Jaar: 2017/heden
  • Projectbeschrijving: TTOTT heeft de oude houten treden van de roltrap uit de voetgangerstunnels van de Maastunnel omgevormd tot prachtige nieuwe banken. Deze producten geven een tweede leven aan het hout en behouden zo een stukje Rotterdamse geschiedenis.
  • Producten: Bankjes en tafels gemaakt van oude houten roltraptreden uit de Maastunnel​.
  • klik hier om het product te bekijken​.
 2. Het Oude Luxor Project:
  • Jaar: 2021/2022
  • Projectbeschrijving: Tijdens de renovatie van Het Oude Luxor Theater werden de stoelen en loveseats vervangen. TTOTT transformeerde deze oude zitplaatsen in unieke poefjes en bankjes, waarbij de originele stoffering en stoelnummers werden behouden.
  • Producten: Unieke poefjes en bankjes gemaakt van de originele stoelen en loveseats van het theater.​
  • Klik hier om het product te bekijken​.
 3. RET Remise Kleiweg Project:
  • Jaar: 2019
  • Projectbeschrijving: Bij de sloop van de oude RET remise aan de Kleiweg, werden de houten visgraatvloeren gered van vernietiging door TTOTT. Deze vloeren werden vervolgens omgevormd tot unieke lampen, waardoor een stukje Rotterdamse geschiedenis bewaard is gebleven.
  • Producten: Unieke lampen gemaakt van de houten visgraatvloeren van de oude remise​.
  • Klik hier om het product te bekijken​.

Deze projecten tonen de diepe verbondenheid van TTOTT met de lokale gemeenschap en hun streven naar het behouden van de Rotterdamse historie door hergebruik en transformatie van materialen uit iconische lokale locaties.

TTOTT’s betrokkenheid bij ‘Rotterdam Circulair’ en de circulaire economie:

TTOTT Design’s betrokkenheid bij ‘Rotterdam Circulair’ en de circulaire economie is onmiskenbaar. Door het hergebruiken en transformeren van materialen van lokale iconische projecten, draagt TTOTT bij aan een circulaire economie waarin afval wordt geminimaliseerd en materialen worden hergebruikt. De projecten van TTOTT zijn een perfect voorbeeld van hoe oude materialen een nieuw leven kunnen krijgen en op deze manier bijdragen aan een duurzamere en meer verantwoorde economie.

‘Rotterdam Circulair’ is een initiatief dat streeft naar het bevorderen van circulaire praktijken in de stad en TTOTT’s werk sluit nauw aan bij deze ambitie. Door historische materialen uit Rotterdam te redden van vernietiging en ze om te zetten in unieke, functionele en aantrekkelijke interieurproducten, illustreert TTOTT de mogelijkheden en voordelen van een circulaire aanpak.

Het behoud van het lokale erfgoed en de promotie van duurzaamheid zijn kernelementen van TTOTT’s filosofie. De unieke en lokale aard van hun materialen zorgt voor een diepere band met de gemeenschap en onderstreept het belang van het behoud van de stadsgeschiedenis, terwijl het ook de weg baant voor een economie die verder gaat dan het lineaire model van nemen-maken-weggooien.

Met TTOTT’s innovatieve aanpak in het hergebruik van materialen en het creëren van producten met een verhaal en een ziel, dragen zij niet alleen bij aan ‘Rotterdam Circulair’, maar inspireren zij ook anderen om duurzamere keuzes te maken en de waarde van het hergebruik van materialen te erkennen

Het belang van lokaal verzamelen, bewerken en produceren:

TTOTT Design benadrukt het belang van lokaal verzamelen, bewerken en produceren, waarbij de ecologische voetafdruk wordt verminderd en de lokale economie wordt gestimuleerd. Door materialen te hergebruiken en te transformeren, behoudt TTOTT de Rotterdamse cultuur en bevordert het duurzaamheid. Lokale productie waarborgt hoge kwaliteit en unieke producten, terwijl het ook educatie en bewustzijn rond circulaire economie stimuleert.

Reflectie op hoe TTOTT Design bijdraagt aan het behoud van de Rotterdamse cultuur en historie:

TTOTT Design is niet zomaar een designbedrijf; het is een bewaarder van Rotterdamse herinneringen en erfgoed. Door het hergebruik van materialen van iconische locaties in de stad, vormt TTOTT een brug tussen het verleden en het heden. De producten zijn fysieke herinneringen aan het verleden van de stad, zorgvuldig vervaardigd om een nieuwe generatie te dienen.

In een wereld waar het oude snel plaatsmaakt voor het nieuwe, gaat er veel historische rijkdom verloren. TTOTT gaat tegen deze trend in door zorgvuldig materialen te verzamelen van plaatsen die ooit het kloppende hart van Rotterdam vormden. Dit initiatief is niet alleen een ode aan de stad, maar ook een middel om het collectieve geheugen van de gemeenschap te behouden.

Elk product dat TTOTT creëert, is een verhaal op zich. In een tijd waarin duurzaamheid en hergebruik centraal staan, biedt TTOTT een voorbeeld van hoe design een krachtig instrument kan zijn voor het behoud van culturele en historische waarden.

De aanpak van TTOTT is niet alleen een bedrijfsmodel, maar ook een educatieve boodschap over de waarde van hergebruik en het belang van het behouden van onze geschiedenis en cultuur. Het is een herinnering aan de rijke verzameling van ervaringen die Rotterdam maken tot wat het is.

Opmerking: Enkele van onze blogartikelen bevatten affiliate links. Dit betekent dat als je iets koopt via deze links, en we mogelijk een kleine commissie ontvangt, zonder extra kosten voor jou. Deze bijdragen helpen ons om kwalitatieve content te blijven bieden. Dank voor je steun!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Partnerbijdragen

Uitgelicht

Blijft op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je op de hoogt als er nieuwe nieuws is.

Nieuwsbrief