fbpx

Branding

Branding is de identiteit van je bedrijf, een naam, symbool/logo of design. Je bedrijf/product wordt herkenbaar van andere. Je wordt herkent bij je klanten en je klanten weten ook wat ze kunnen verwachten van je bedrijf/product.

Je maakt het onderscheid ten opzichte van je concurrenten en je zorgt ervoor dat ze jou bedrijf/product kiezen. Je brand/merk is een eerlijke representatie van wie je bedrijf en product is en hoe de perceptie is.

Er zijn veel gebieden die worden gebruikt om een ​​merk te ontwikkelen, waaronder reclame, klantenservice, promotionele producten, reputatie en logo. Al deze elementen werken samen om een ​​uniek en professioneel profiel te creëren.

Waarom is branding belangrijk?

Branding is absoluut cruciaal voor je bedrijf vanwege de algehele impact die het op je bedrijf heeft. Branding kan de manier waarop mensen je merk waarnemen veranderen, het kan nieuwe bedrijven stimuleren en de naamsbekendheid vergroten.

 

Branding is belangrijk voor je een bedrijf is omdat het je bedrijf erkenning krijgt en bekend wordt bij de consument. Het logo is het belangrijkste element van branding, omdat het gezicht van het bedrijf is. Een ​​professioneel logo-ontwerp moet krachtig en gemakkelijk herkenbaar zijn, waardoor het bij blijft.

Branding genereert nieuwe klanten

Sterke branding betekent over het algemeen dat er een positieve indruk van het bedrijf bestaat bij de consument en dat deze waarschijnlijk zaken met je zal doen vanwege de bekendheid en betrouwbaarheid van het gebruik van een naam die zij kunnen vertrouwen. Als een merk eenmaal goed is ingeburgerd, is mond-tot-mond reclame de beste en meest effectieve advertentietechniek van het bedrijf.

 

 

 

Verbetert de trots en tevredenheid van werknemers

Werknemer werken liever voor een sterk merkbedrijf en staan achter het merk. Het maakt werken voor dat bedrijf leuker en bevredigender. Een professionele uitstraling en goed gestructureerde branding zullen het bedrijf helpen vertrouwen op te bouwen.

Branding maken het gemakkelijk om een ​​samenhangende en aantrekkelijke advertentiestrategie te ontwikkelen die goed aansluit op je doelen.

Bij Aimweb geloven we in het belang van het ontwerpen van een volledige merkervaring voor je  bedrijf.

We beginnen met de basis (strategie) en bouwen hierop verder (met merkontwerp, web, inhoud, marketing … enz.).

Elk project begint met branding. Wanneer we tot de kern komen van je merk gaan we ons richten op de optimalisatie van je logo, visitekaartjes, webdesign, marketingmateriaal, verpakking … enz. Het geheel heeft de meeste impact wanneer de branding duidelijk, consistent en strategisch is.

Opportunities within a branding project

Brand strategy

Self-designed logos

Typography + Fonts 

 

Color palette

Specific icons, markers and patterns

Photos + Visual design

Social media sharable content

Style advice and brandbook

Marketing and webdesign

Courses and tutorials

Hebt u vragen, wenst u een samenwerking of wil u gewoon hallo zeggen?
Wij luisteren naar jou.
Vul ons contact formulier in of stuur ons een email
info@aimweb.be